+32 2 580 20 07 [email protected]

RETOURBELEID DOUBLE-U WEBSHOP

Het verzakingsrecht

 • Voor alle producten gekocht bij computerserviceternat.be en afwasbaartoetsenbord.be heb je volgens de Belgische wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming van 6 april 2010, een bedenktijd van 14 kalenderdagen. 

Deze periode gaat in op de dag na het ontvangen van de bestelde goederen door jou. Tijdens de bedenktijd gaan we ervan uit dat je zorgvuldig omgaat met de goederen en de verpakking. Er is immers geen verzakingsrecht wanneer de producten niet meer in originele, complete en onbeschadigde staat verkeren. Uiteraard is het toegestaan het product te testen maar er mag geen zichtbare gebruikersschade of slijtage aanwezig zijn. Onder gebruikersschade en slijtage wordt begrepen de schade die voortkomt uit het gebruik dat het normale testen van het product overschrijdt.

 • Wanneer je gebruik wenst te maken van het verzakingsrecht dien je dit uiterlijk binnen de voormelde 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product schriftelijk of via e-mail ([email protected]) kenbaar te maken. Aan het terugsturen en afzien van de aankoop is geen betaling van een boete verbonden en dit kan zonder opgave van enige reden. We zouden het bovendien zeer op prijs stellen als je ons ook de reden voor de retourzending aangeeft. Dit kan ons namelijk helpen om ons aanbod in de toekomst te verbeteren.
 • De goederen dienen vervolgens onbeschadigd en in originele staat en verpakking geretourneerd te worden en dit uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van deze goederen. De verzenddatum geldt hierbij als controle. Alle meegezonden documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen dienen eveneens te worden gevoegd bij de retourzending, alsook het bankrekeningnummer vanwaar de aankoop gebeurde en waarop de terugbetalen kan worden gedaan. Wij danken je alvast de artikelen zorgvuldig te willen verpakken om transportschade te voorkomen. Gebruik indien mogelijk de originele verpakking. 
 • De rechtstreekse kosten voor retourneren vallen ten laste van de koper. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden steeds geweigerd en zullen worden teruggestuurd naar de afzender.
 • Double-U betaalt je vervolgens het complete aankoopbedrag inclusief verzendingskosten binnen 14 kalenderdagen na ontvangst en verwerking van de goederen terug. 
  Als blijkt dat de goederen niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zouden zijn zal het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten niet, of niet volledig worden terugbetaald. Het product blijft in dat geval jouw eigendom en kan, op uw verzoek opnieuw worden verstuurd naar jou, mits het betalen van de nieuwe bijhorende verzendkosten.
 • Uitzonderingen op voormelde bepalingen omtrent het verzakingsrecht:
  • Wanneer een product speciaal werd ontworpen of ontwikkeld of aangepast op specifiek verzoek van de consument zal er logischerwijs geen recht zijn op enig verzakingsrecht van 14 werkdagen.
  • Deze uitzondering zal ook gelden ook voor bederfbare goederen, cd’s, dvd’s, of andere vergelijkbare producten waarvan de verzegeling (seal) verbroken werd of waarvan de verpakking werd geopend.
  • Wanneer een product zichtbaar en meervoudig gebruikt werd of op andere wijze is beschadigd zal het verzakingsrecht op de bestelling evenmin van toepassing zijn.

Hoe retourneren

1. Je meldt je retour aan via onderstaand formulier: 

  2. Vervolgens meld je de retour aan bij je lokale postkantoor en verzend het naar:

  Double-U
  Pastoor Cooremansstraat 3
  1702 Dilbeek

  3. Pak het pakketje goed in, plak het label op het pakket en verstuur het naar voormeld adres.

  Terugbetaling

  • Zodra je een e-mailbericht ontvangt waarin deze ontvangst van de teruggestuurde producten werd bevestigd zal de terugbetaling gebeuren op dezelfde betalingswijze van de aankoop door de consument en dit op hetzelfde bankrekeningnummer vanwaar de aankoop door de koper gebeurde. Voormelde betaling zal gebeuren binnen de 14 kalenderdagen na verwerking van de retour, te weten nadat wij het retourpakket opnieuw mochten ontvangen op het correcte adres zoals hierboven vermeld.
  • Let op: de producten moeten steeds in dezelfde staat teruggestuurd worden als ze werden ontvangen door de consument, dit is onbeschadigd, ongebruikt en met de labels er nog aan. Double-U BV behoudt zich daarom het recht voor om beschadigde en zichtbaar en meervoudig gebruikte producten niet te zullen retourneren en deze opnieuw terug te sturen naar de koper.